Zeleninový boršč

Zeleninový boršč

Boršč je polievka z červenej repy a kapusty známa z kuchyne viacerých východo a stredoeurópskych národov. Polievky podobné boršču sa varia
v krajinách bývalého Sovietskeho zväzu, Poľsku (barszcz) a Bulharsku.
My sme sa vo štvrtok rozhodli uvariť zeleninový ukrajinský boršč. Šéfkuchárom bol tentokrát náš klient, pochádzajúci z Ukrajiny, Andryi. Základ tejto hustej polievky tvorí zmes osmaženej zeleniny (červená repa, kapusta, petržlen,  zemiaky, mrkva, cibuľa), takže sme sa opäť všetci precvičili v jej krájaní. Do polievky sme postupne pridávali zeleninu, korenie, paradajkový pretlak a na záver sme ju dochutili octom. Všetkým nám veľmi chutila.  Aj túto aktivitu sme mohli realizovať vďaka štedrým darcom na Donio Slovensko 

Popoludní sme sa po varení  venovali činnostiam s prvkami ergoterapie a záver dňa patril nášmu najobľúbenejšiemu športu – bowlingu.

V piatok dopoludnia sme sa zúčastnili programu, ktorý pre nás pripravili vo výmenníku Wuppertálska. Popoludní sme sa rozdelili na dve skupiny. Zatiaľ, čo jedna skupina ostala v zariadení a venovala sa tanečným aktivitám, ďalší siedmi klienti sa zúčastnili ako dobrovoľníci na Zbierke šatstva, obuvi,…, ktorú pravidelne štvrťročne organizuje MČ Košice-Sídlisko KVP.

Z uvedených príspevkov je zrejmé, že aj tento týždeň bol pre nás prínosný a veľmi sme si ho užili, a už teraz sa tešíme ďalšie zaujímavé aktivity…