Sója na mexický spôsob so zemiakmi
Včera sa z nášho zariadenia opäť šírila lahodná vôňa . Tentokrát sme varili „falošné“ mäso na mexický spôsob. Pýtate sa čo to je? No predsa sója . Náš Mirko si pre nás pripravil sójové rezance. Vraj preto, lebo ich príprava je rýchla a nenáročná a chcel nás naučiť variť zdravé jedlo rastlinného pôvodu, ktoré je cenovo dostupné pre každého z nás.
Keďže s varením sóje nemáme skúsenosti, bol tento recept obohacujúci nielen pre klientov, ale aj pre nás, pracovníčky. Kým jedna partia čistila, umývala a krájala zemiaky na oblohu, druhá časť klientov sa venovala sóji. Po chvíľke sa z hrnca začala šíriť celkom príjemná vôňa. Worchester, vegeta, zelenina a rôzne druhy korenia sa krásne prepojili a po chvíľke varenia vznikol chutný pokrm.
Mirko mal pravdu keď nám hovoril, že ak sa toto jedlo správne pripraví, jeho chuť bude na 90% identická s jedlom, v ktorom by bolo použité „klasické“ mäso. To že všetkých chutilo naznačovali prázdne taniere , ktoré po koštovke ostali. Veď čo sme si navarili, to sme si aj zjedli.
A ako sa po varení patrí, chopili sa chalani čistiacich prostriedkov a dali kuchyňu do stavu, v akom sme ju ráno našli.
Aktivitu realizujeme vďaka Donio Slovensko a všetkým, ktorí sa svojím ľubovoľným príspevkom pričinili k vyzbieraniu finančných prostriedkov na zmysluplné aktivity pre našich klientov.