Kuracie mexické soté

Kuracie mexické soté

V stredu sme varili „kuracie mexické soté“, pod vedením Ivanky. Na prípravu tohto chutného jedla sme použili čerstvú zeleninu, strukoviny, kuracie mäso, domácu tatársku omáčku a semolinové cestoviny. Mali sme veľa práce a tak sme si rozdelili úlohy. Začali sme tým, že sme umyli zeleninu, očistili sme cibuľu a nadrobno nakrájali, kapiu sme nakrájali na kocky, mrkvu sme postrúhali na strúhadle. Keďže sme mali sme aj čerstvú strukovinu v podobe zelených fazuľových strukov tak sme ich umyli a nakrájali. Cibuľku sme opražili do zlatista pridali sme kuracie mäso, zeleninu, fazuľové struky, paradajkové pyré. Ďalej sme pridali soľ a korenie, kukuricu, hnedú fazuľu, zaliali vývarom a varili do mäkka. „Liečivý význam fazule je podmienený vysokým obsahom nukleových kyselín. Fazuľa obsahuje veľa železa, vápnika, draslíka, vitamínu C a vitamínov skupiny B. Vďaka vysokému obsahu vlákniny má blahodárne účinky na črevá. Tmavá, hnedá alebo čierna fazuľa má blahodarný vplyv na problémy s obličkami a s močovým mechúrom, zelená fazuľka zasa lieči ochorenia pečene“. Kým sa nám naša zmes varila, my sme si zatiaľ pripravili domácu tatársku omáčku. Do misky sme si dali bezlaktózový jogurt, pridali sme na drobno nakrájané kyslé uhorky, horčicu, soľ, korenie a primiešali sme do mäsa. Ako prílohu sme uvarili semolinové kolienka. Dobrú chuť.