Vyprážaný zeler, zemiaková kaša a mrkvovo – ananásový kompót v našom prevedení

Vyprážaný zeler, zemiaková kaša a mrkvovo – ananásový kompót v našom prevedení

v štvrtok 21. marca sme v Radosti žili varením. V hlavnej úlohe sa nám predstavila nevábivo vyzerajúca, ale o to zdravšia zelenina – zeler. Hlavným „šéfkucharom“ bol Janko. Rozhodol sa pre prípravu vyprážaného zeleru so zemiakovou kašou a mrkvovo – ananásovým šalátom.
 
Po krátkej rannej porade, na ktorej sme sa oboznámili s postupom práce sme si vyhrnuli rukávy a pustili sa do práce. Jedna partia mala na starosti prípravu zemiakovej kaše. Ďalší podľa postupu pripravovali šalát. A zvyšok bojoval so….zelerom. Najväčším prekvapením pre mnohých z nás bolo skrotenie tejto nenápadnej zeleniny. „Cvičil s nami“, jeho rezanie bolo náročné, no nakoniec neodolal a poddal sa 😊. Po krátkom varení a vyprážaní v trojobale sa z neho vykľula lahodná pochúťka, ktorá by mala byť súčasťou našej pestrej stravy. Veď posúďte sami. Kombináciu vitamínov skupiny B, C, E a K, a minerálov ako draslík, vápnik, fosfor, horčík, železo či zinok sa len tak nevidí.
Kým sme jedlo dokončili, priestory rozvoňala charakteristická zelerová vôňa. Hoci sa môže zdať byť recept náročný, jeho príprava je pomerne rýchla a jednoduchá.
 
Takže milé gazdinky, keď vám dôjdu nápady na chutný a rýchly obed, odporúčame náš recept. Aj najväčší skeptici spomedzi nás sa zhodli na tom, že je škoda premrhať potenciálom zeleru len v polievke.
 
Aj túto aktivitu sme mohli realizovať vďaka podpore darcov na Donio.sk.