Tuniakové rizoto a cviklový šalát

Tuniakové rizoto a cviklový šalát

včera sme v našom rehabilitačnom stredisku opäť upevňovali kulinárske zručnosti našich klientov. Veľkonočné sviatky boli plné hojnosti a tak sme vajcia, syrky, hrudky či údeniny nahradili ryžou, tuniakom a sviežou cviklou. Martin si pre nás pripravil fit  tuniakové rizoto, ktoré sa na posviatočné obdobie ideálne hodí. Ako prílohu k rizotu sme podávali cviklový šalát.  

Už počas rannej „porady“ sme vedeli, že tento recept bude rýchly a nenáročný. Kým Martin varil ryžu, chalani čistili a krájali cesnak a cibuľu. Po chvíľke opekania pridali do hrnca tuniaka z konzervy. Po chvíľke dusenia pridali kukuricu, hrášok a fazuľku a všetko dochutili korením. Ani sme sa nenazdali a už sme všetko s ryžou v spoločnom hrnci miešali.

Ani dievčatá nezaháľali. Leonka nastrúhala predvarenú cviku, ktorú dochutila cesnakom a mletým peprom. Monika pridala kyslú smotanu a Zuzka všetko dobre premiešala. Kým Mirko strúhal tvrdý syr na ozdobu rizota, Katka a Andriy krájali pažítku. Ešte pár fotiek naservírovaného pokrmu a klienti mohli koštovať svoj výtvor.

No čo vám poviem. Po koštovke ostali všetky hrnce prázdne. Spoločný pokrm klientom chutil. A čo je najpozitívnejšie – niektorí sa chystajú pripraviť si recept pre rodičov aj doma. A o to ide! Našimi kulinárskymi aktivitami chceme u klientov vzbudiť záujem o varenie a hlavne cibriť ich samoobslužné zručnosti.

Aj túto aktivitu sme mohli realizovať vďaka anonymným darcom na Donio.sk, ktorí svojim príspevkom podporili zmysluplnú aktivitu pre klientov nášho zariadenia. Na recept sme minuli 14,30 €.

ĎAKUJEME 🙂