Šošovicový prívarok s paradajkami
V utorok 4.2. sme si v Radosti uvarili šošovicový prívarok. Špeciálnu verziu tohto receptu nám doniesla Ivanka. Jedinečným ho tvorí použitie konzervovaných lúpaných paradajok v záverečnej fáze varenia ako prostriedok na za zahustenie prívarku.
Potrebné ingrediencie sú plné látok, ktoré majú výborný vplyv na naše zdravie. Šošovica buduje svaly, posilňuje výkonnosť mozgu, pomáha predchádzať ateroskleróze, znižuje riziko ochorenia srdca, má preventívny účinok pri onkologických ochoreniach.
Na prívarok sme použili 1 kg šošovice, 4 plechovky lúpaných paradajok, 4 cibule a 6 strúčikov cesnaku. Ako koreniny sme použili bobkový list, čierne mleté korenie, majoránku a vegetu, ktorej zloženie tvorí len soľ a sušená zelenina.
Na úvod dnešného varenia sme si precvičili krájanie cibule a čistenie cesnaku. Obe tieto ingrediencie sú výbornými bojovníkmi proti chrípke a taktiež ich môžeme zaradiť medzi prírodné antibiotiká, bojujú aj proti plesniam a posilňujú imunitu. Na oleji popraženú cibuľku s cesnakom sme zaliali vodou. Do hrnca sme následne pridali pretriedenú vopred namočenú šošovicu a pripravené koreniny. Keď nám šošovica zmäkla, pridali sme konzervovane lúpané paradajky a všetko spolu ešte päť minút povarili.
Tento šošovicový prívarok sme si spolu naservírovali a vychutnali. 😊