Recept č.17 Lokše plnené kuracím mäsom

Recept č.17 Lokše plnené kuracím mäsom

V utorok sme si opäť zlepšovali naše kuchárske zručnosti a to prostredníctvom varenia podľa receptu, ktorý nám doniesol Janík. Je to rodinný recept na .
Prostredníctvom tohto receptu sme si zopakovali prácu s mäsom: umývanie, rezanie a dusenie kuracieho mäsa. Priebežne s prípravou mäsa, ďalšie šikovné ruky klientov očistili a nastrúhali mrkvy🥕🥕 a cukety🥒.
Strúhaná mrkva a cuketa sa potom pridala k orestovanému kuraciemu mäsu, čo spolu vytvorilo chutnú náplň do lokší.
Dnešnou osobitou časťou varenia bola práca s cestom na lokše. Pripravené cesto podľa receptu od Janka, Janko ako dnešný šéfkuchár rozdelil na 16 častí. Každý klient si tak mal možnosť vyskúšať prácu s cestom. Úlohou bolo vyvaľkať tenkú okrúhlu „placku“, z ktorej sa po upečení stala lokša.
Bolo veľkou radosťou pri dnešnom varení pozorovať klientov, ako šikovne si počínali pri príprave mäsa a zeleniny. Rovnako povzbudzujúce bolo vidieť, že sa klienti radi zapojili aj do práce s cestom. Výsledok dnešného varenia a pečenia všetkým veľmi chutil.
Aj túto aktivitu sme mohli realizovať vďaka štedrým darcom na Donio Slovensko.