Pirohy a prechádzka
Bryndzovo-zemiakové pirohy
Dňa 27.1.2025 sme si v Radosti upiekli bryndzovo-zemiakové pirohy. Bryndza patrí k najsilnejším prírodným probiotikám. K ďalším zdravotným benefitom bryndze patrí to, že chráni srdce, čistí krv, je vynikajúca na kosti, pomáha chrániť pred rakovinou a znižuje krvný tlak.
K priebehu a výsledkom nášho pečenia pridávam niekoľko citácii zo spätnej väzby klientov:
Včera sme zažili veľmi pekný čas pri varení. Robili sme bryndzovo-zemiakové pirohy, pričom sme si najprv urobili cesto z múky, bieleho jogurtu, soli a sódy bikarbóny…Nakoniec sme vyvaľkali dokonalé cesto, ktoré sme naplnili popučenými zemiakmi zmiešanými s bryndzou. Vytvorili sme z cesta tvar pirohov, ktoré sme následne dali do pece a pražiť…Som veľmi rada, že sme mali túto skúsenosť a teším sa na budúce varenie. (Leonka)
…Robili sme pečené bryndzovo-zemiakové pirohy…Vymiesili sme cesto, vyvaľkali a naplnili plnkou. Skúsila som si to aj ja, bolo to zaujímavé…Bolo to zase niečo nové, čo som sa naučila. Chuťovo to bolo dobré, celkom mi to chutilo a už sa teším na ďalší recept, ktorý budeme robiť. (Monika)
…Včera sme piekli pečené bryndzové pirohy. Bolo to vynikajúce. Naučil som sa miesiť cesto s vareškou. Veľmi sa mi páčil tento recept, lebo je to moje obľúbené jedlo. (Števko)
…Pirohy boli chutné, aktivita sa mi páčila. Naučil som sa miesiť cesto rýchlo. (Janík)
…Hnietiť cesto bolo dosť obtiažne, až ma ruka bolela, ale za to bolo úžasné. Celkovo sa mi ten recept veľmi páčil a výsledok bol ešte chutnejší. (Andrej)
…Dnes sme sa vybrali na turistickú vychádzku ku jazeru na sídlisko Nad Jazerom. Stretli sme sa pred Auparkom o 9-tej hodine. Vybrali sme sa pešo okolo Hornádu a cesta nám trvala približne 1 hodinu a 10 minút. Cestou sme sa zastavili pri jazere, kde sme si oddýchli. Bol to výlet, ktorý som si užila a som rada, že som bola na výlete. (Lucka)
…Šli sme celý čas popri Hornáde, rozprávali sme sa a kráčali, pričom sme cítili ako sa nám regeneruje prechádzkou celé telo… (Leonka)