Hrnčekový špaldový koláč
Dňa 27.11.2024 sme spolu v našom zariadení piekli koláč. Množstvo ingrediencií sme do tohto koláča merali pomocou hrnčeka, a preto sa tomuto koláču ľudovo hovorí „hrnčekový“. Dozor nad jeho pečním si zobrala na starosti Leonka.
Keďže sme si chceli upiecť zdravšiu verziu tohto koláča, použili sme okrem klasickej hladkej múky aj špaldovú hladkú múku a to v pomere 1:1. Špaldová múka má veľa zdravotných benefitov. Má vysoký obsah bielkovín, je bohatá na vitamíny skupiny B, je ľahšie stráviteľná, stimuluje imunitný systém atď. Kvôli intolerancii laktózy našej klientky sme použili bezlaktózové mlieko.
Upečený koláčik nám všetkým veľmi chutil.
Aj túto aktivitu sme mohli realizovať vďaka štedrým darcom na Donio Slovensko