Špagety bolognese

Špagety bolognese

V pondelok sme varili „špagety bolognese“ 🍝, pod vedením Maťka. Na prípravu týchto chutných cestovín sme použili celozrnné špagety, ktoré predstavujú zdravú a chutnú alternatívu k tradičným cestovinám z bielej múky. Ich vyšší obsah vlákniny, vitamínov a minerálov prináša množstvo zdravotných benefitov, vrátane podpory trávenia, regulácie hladiny cukru v krvi, zníženia rizika kardiovaskulárnych ochorení a kontroly telesnej hmotnosti. Tiež sme použili veľa zeleniny: 3 cibule🧅, 6 strúčikov cesnaku🧄, 3 mrkvy🥕, 2 petržleny a pol kila lúpaných paradajok 🍅. Rozdelili sme si úlohy, niektorí čistili zeleninu, umývali ju a ostatní krájali zeleninu na kocky. Pri tejto činnosti sme si precvičili jemnú motoriku. Zeleninu sme opražili na oleji, pridali mleté mäso, lúpané paradajky, soľ, čierne korenie a bylinky ako oregano, bazalka či tymian. Varenie nás veľmi bavilo, hlavne to ochutnávanie a pridávanie rôznych byliniek. Po uvarení sme špagety spojili s omáčkou a „špagety bolognese“ boli na svete. Cestoviny sme naservírovali na tanier a pridali sme nastrúhaný syr 🧀. Prajeme dobrú chuť.