Výlet do Vysokých Tatier

Výlet do Vysokých Tatier

Vo štvrtok  8.8.2024 sme sa vybrali schladiť do Vysokých Tatier, konkrétne urobili sme si výlet na Štrbu a odtiaľ sme sa vyviezli zubačkou  do Furkotskej a Mlynickej doliny ku Štrbskému Plesu.  Očarila nás majestátnosť a krása okolitej prírody, a aj keď  sme sa veľmi báli, pretože hlásili zlé počasie, nakoniec nás Tatry prekvapili slnečným počasím. 

Prechádzku okolo Štrbského Plesa  sme si s klientmi užili, urobili sme si krásne fotky a  niečo nové sme sa dozvedeli. Napríklad, že Štrbské pleso založil Jozef Szentiványi. Videli sme dom, v ktorom prežila veľkú časť života poetka Maša Haľamová a z náučného chodníka Štrbské Pleso sme sa dozvedeli veľa zaujímavého o flóre a faune našich veľhôr.

Nie každý si so sebou priniesol dosť jedla a preto sme sa zastavili aj na obed v Reštaurácii u Lenky, po ktorom sme navštívili aj miestny trh, kde si klienti kúpili maličké pozornosti pre rodičov alebo kamarátov. Keď sme čakali na vlak domov a mysleli si, že tento výlet nemôže nič pokaziť, tak nám oznámili, že náš rýchlik mešká 40 minút.

ktoré sa napokon navýšili na vyše 80 minút.  Trochu sme  pofrflali, ale na druhý deň v zariadení všetci svorne skonštatovali, že výlet bol super !!!

A ako sa páčil výlet  Monike a Leonke?

„Výlet na Štrbské pleso bol veľmi zaujímavý, najviac sa mi páčila cesta zubačkou.“

 „Zubačkou som išla po prvý raz. Bol to výnimočný zážitok. S nastupujúcou výškou mi trochu zaľahlo v ušiach, čo bolo trochu nepríjemné, ale krásny výhľad na hory mi to kompenzoval. Bol to úchvatný pohľad na fascinujúcu prírodu. Z výletu si odnášam skvelý zážitok, pretože som konečne mala možnosť vidieť naše Tatry v plnej kráse.“