Recept č.16 Zemiaková omeleta a mrkvový šalát

Recept č.16 Zemiaková omeleta a mrkvový šalát

Vo štvrtok sme načreli do kulinárskej histórie. Teda týmto myslíme recepty jedál, ktoré sa varili pred mnohými (možno aj viac ako 100 – 300 rokmi), kedy sa varilo z toho čo si ľudia v okolí svojich obydlí vypestovali, či „vychovali“.
Jeden z receptov – zemiaková omeleta, ktoré nám priniesol Radúz, pozostával z už uvarených a nastrúhaných zemiakov, cibule, masla, soli a čierneho korenia. Všetky ingrediencie sme zmiešali, najprv opražili na panvici, neskôr preložili na pekáč a dali zapiecť do rúry. Ten druhý recept – mrkvový šalát, tvorila len surová mrkva, voda, cukor, ocot (v tomto prípade sme ho nahradili citrónom) a štipka soli.
Musíme povedať že tieto „historické“ pokrmy, ktoré pripravili naši klienti, nestratili na svojej atraktivite ani dnes, a chutia možno viac ako v minulosti…