Turnaj v petangu

Turnaj v petangu

Pravidelné cvičenie môže pomôcť zmierniť úzkosť a depresiu a zlepšiť kvalitu spánku, zlepšiť sebadôveru a sebahodnotenie a môže byť aj zdrojom pozitívnych sociálnych interakcií. Aj preto sme s našimi klientmi tento rok chodievali skoro každý pondelok dopoludnia do Drocárovho parku hrávať s dôchodcami z Denného centra KVP petang. Naša snaha zvládnuť túto hru sa pozitívne prejavila na turnaji zmiešaných družstiev, ktorý sa uskutočnil v piatok 25. októbra. Klienti nám cez spätnú väzbu popísali zážitok z turnaja nasledovne:
Leonka
Turnaj v petangu sa konal za veľmi priaznivého slnečného počasia. K nášmu združeniu sa pridali aj ľudia z Denného stacionára z novej nemocnice a taktiež dôchodcovia zo sídliska KVP. Rozdelili sme sa do 6 zmiešaných tímov a začali hrať. Každý sa snažil vyťažiť zo svojich schopností maximum, no niekedy to bolo aj o náhode. Guľa si občas zmyslela, že zmení na štrku smer, takže boli aj sklamania, no aj o tom je hra. Mne osobne sa páčilo, aká veľká bola účasť, dokonca som aj stretla svojho kamaráta zo stacionára. Moja hra bola na začiatku všelijaká a neurčitá, no nakoniec som sa tešila, pretože môj tím vyhral 1. miesto a tým aj zlatú medailu, ktorú teraz hrdo nosím. Bola sranda a dúfam, že niečo také ako dnešný turnaj sa odohrá aj v budúcnosti.
Lucka
Boli sme aj rozdelení do 6 skupín. Ja som bola s pani Helenkou, Zuzkou, Katkou a dvoma klientami z denného stacionára. Zo začiatku hry sa nám veľmi nedarilo, ale potom sme výsledok otočili v náš prospech. Vyhrali sme 9:8, čo bolo veľmi tesné víťazstvo a som zato rada. Veľmi sa mi páčilo, že sme si zasúťažili a dostali sme za náš výkon aj odmenu-strieborné medaily. V budúcnosti budem rada, keď si petang zahrajem znova a dúfam, že sa mi bude dariť tak, ako dnes. Som spokojná aj s druhým miestom, ktoré sme dnes obsadili a mám z toho radosť.
Monika
V piatok 25.10. sme boli hrať turnaj v petangu. Boli sme rozdelení do šiestich družstiev. Prišli aj dôchodcovia aj klienti z denného stacionára s pani Sabolovou. Boli sme v družstve s klientami aj dôchodcami. Striedali sme sa medzi sebou. Bolo tam aj občerstvenie. Hrali sme o medaily: zlaté, strieborné aj bronzové. Každý z družstva dostal medailu. My sme boli druhí, čo bolo fakt dobré. Bol to veľmi zaujímavý deň a páčil sa mi.
Andrej
Dňa 25.10.2024 sa uskutočnil turnaj v Petangu. Hrali s nami dôchodcovia a klienti zo stacionára z nemocnice. Spolu sme vytvorili 6 tímov. Na občerstvenie bola káva, minerálka a potom počas hry sme dostávali keksík. Hra bola veľmi napínavá aj keď som musel čakať kým príde na mňa rad. V tíme som bol so Števom a Jánom. Spočiatku sme prehrávali, ale potom sa na nás usmialo šťastie a porazili sme dva tímy. Veľmi ma prekvapilo, že sme získali na konci zlatú medailu. Potom sme sa aj s medailami odfotili. Hra bola veľmi zábavná tak ako bol zábavný bowling. Už teraz sa teším ďalší taký turnaj.